General

Hétköznapjaink megszokott hőse, a konnektor

Konnektorokról általánosan

Konnektor, avagy villamos csatlakozó, más néven „BELE NE NYÚLJÁL KISFIAM/KISLÁNYOM!” esetleg „A FÉMVILLÁT SE DUGJAD BELE!”… Nos, azt hiszem már mindenkinek világos, hogy miről is lesz szó. A teljesség igénye nélkül felsorolt korábbi nevekhez azért hozzátoldanék még egy utolsót: Röfi.

Még mielőtt azonban még nagyon furcsának könyvelne el valaki fejben, azzal még közölném, hogy a Röfi elnevezést nem én találtam ki, hanem a négyéves unokahúgom, aki egyébként még raccsol is, szóval az összhatás még parádésabb a valóságban, de azt egyszerűen képtelen vagyok megragadni írásban, de mindegy is. A lényeg, hogy Fruzsika szerint, a konnektor legjobban egy malacka orrára hasonlít. Pontosabban egy albínó disznócskáéra, mivel odahaza náluk, kizárólag fehér konnektorok találhatóak a lakásban. Amióta pedig Fruzsika megtanulta az albínó szót, azóta minden szituációban megpróbálja felhasználni a tudását, legyen szó tejbegrízevésről, lakásfelújításról vagy jegesmedvékről.

Tehát összességében, annyit tudnék írni, hogy a konnektorok hasznosak és disznóra hasonlítanak. Mármint egy orra. Hagyjuk is.

Konnektorok a lakásban

Amikor új életteret keresünk magunknak, bizony nem utolsó szempont az elektronikai hálózat állapota. Manapság mindenkinek fontos kelléke, avagy elengedhetetlen kiegészítője lett a mobiltelefon, a laptop, az ebook… Mindezekhez pedig szükség van konnektorokra, töltőkre esetenként hosszabbítókra is. Amikor pedig megvan a megfelelő számú konnektor, akkor sem nyugodhatunk meg és dőlhetünk hátra. Ugyanis, amikor megváltozik a családi állapotunk, esetleg gyermekünk születik, akkor alaposan át kell gondolnunk, mi az, ami továbbra is biztonságosnak számít. Tudatosan fel kell készülnünk arra az időszakra, amikor pici már önjáró lesz.

Persze vannak már remek lehetőségek erre, nem is kell messzire mennünk, a 21. században elég már csak beírni a kívánságunkat a keresőbe és máris a szemünk előtt vannak a jobbnál-jobb találatok. Úgyhogy nem kell aggódnunk, mindent gyorsan és egyszerűen el tudunk intézni, ha valóban úgy szeretnénk és a sors, a kiszállító fiú és a nemzeteken átívelő postaszolgálat akarata is egyesül. Mármint egy igenben.

Konnektorok, amik nélkül nem élet az élet

Mint ahogy a legtöbb termékből általában, úgy a konnektorokból is szerencsére bőven van kínálat. Szinte elveszhetünk a jobbnál-jobb, divatosabbnál-divatosabb ajánlatok tengerében. Természetesen igyekeznünk kell a számunkra leginkább megfelelőt választani, hiszen csak így éri meg vásárolni.

A hatékony választást megkönnyíti, ha készítünk egy listát magunknak az elvárásainkról, pontosan úgy, ahogy egyesek megteszik ugyanezt, ha párkeresésről van szó. Nem kell ezt szégyellni. Hosszútávon pontosan így éri meg döntéseket hozni, még akkor is, ha néhányan furán néznének ránk emiatt. Nem csak fehér konnektorok léteznek, érdemes figyelembe vennünk a lakásunk uralkodó színeit is. Nem olyan régen találtam is egy olyan oldalt, ahol viszonylag sok, a cikkem témájával kapcsolatos terméket lehet megvásárolni a LedGuru oldalán: https://ledguru.hu/villanyszereles/konnektor-183

Kívánom, hogy mindenki megtalálja a személyiségének, stílusának, gusztusának megfelelőt. Hiszen… „A stílus maga az ember.” Nem tudom mások, hogy vannak vele és tisztában vagyok azzal is, hogy ez az egész teljesen szubjektív dolog, mégis törekszem arra, hogy egyáltalán legyen stílusom, és ha van, akkor az legalább engem fejezzen ki.

Még akkor is, ha csak egy mezei konnektor színéről van szó, akkor sem szabad elhamarkodnunk a dolgokat. Szeretek olvasni, szeretek olyan dolgokra kiadni pénzt, amit később valószínűleg nem kell majd megbánnom és ehhez mérten szeretném is lecsökkenteni annak az esélyét is, hogy alkalmam, vagy okom legyen megbánni.

Konnektor, mint kapocs?

Connected, mondják az angolok. Csatlakoztatva, mondjuk mi. Nem mindegy, hogy mihez és mit csatlakoztatunk, vagy mi magunk mihez kapcsolódunk. Az egész élet egy bonyolult hálózat. Na, nem feltétlenül elektronikus… 21. század ide vagy oda. Azért még szokás felnézni a képernyőkből és egymásra mosolyogni, bár kétségkívül ritka.

Egy ismerősömnek nagy szüksége volt a telefonjára, de az már nagyon lemerülőben volt. Töltő ugyan volt nála, de mivel épp egy buszpályaudvaron várakozott, sehol sem talált megfelelő konnektort. Már majdnem feladta, amikor egy fiatal lány odalépett hozzá és megkérdezte, hogy tud-e esetleg segíteni valamiben. Bendegúz nagyon zavarban volt. Habogott valamit, de aztán megtörtént az, amire a legkevesebb esélyt látott. A lány egy mozdulattal megoldotta a problémáját. Egyszerűen kihúzta a közeli csoki automatát. Bendegúz pedig végre hasznát vehette a töltőjének.

Később sokszor elgondolkodott az eseten. Hálás volt a sorsnak ezért a kis megpróbáltatásért, ugyanis ennek köszönhette, hogy megismerte a későbbi feleségét. A lány ugyanis, aki megoldotta a konnektor hiányából eredő problémát, három évvel később már a boldogító igent mondta ki az anyakönyvvezető előtt állva.

Bendegúz azóta is sok szeretettel gondol a konnektorokra. Meg a törlőkre és a csoki automatákra is persze.