General

A színes kontaktlencsék izgalma

A színes kontaktlencse tudnivalókról általánosságban

Napjainkban szinte már mindent megváltoztathatunk magunkon, amivel ne igazán vagyunk megelégedve. Ha nem tetszik a hajunk színe, hossza elmegyünk fodrászhoz aki az igényeink szerint kivitelezi a kívánt hatást. HA nem tetszik az orrunk vagy az állunk, netalán az egész arcunk ott vannak a plasztikai műtétek, melyekkel szinte teljesen át tudjuk szabni az arcunk és még sorolhatnám De vannak dolgok, amiken nehéz változtatni. A szemszínünk genetikailag adott nem tudunk rajta semmilyen külső beavatkozással véglegesen változtatni, kizárólag a színes kontaktlencse alternatívája merülhet fel megoldásként, ami mellesleg semmiképpen nem egy rossz alternatíva. Hiszen miután nem örök érvényű és változtatható, így ha megunnánk azonnal kitudjuk cserélni, illetve visszatérhetünk az eredeti szemszínünkhöz is.

A színes kontaktlencse előnyei

Nekem személy szerint egyáltalán nincsen problémám a szemem színével. Szeretem a mély barnaságát és úgy hiszem remekül passzol az egyéniségem egészéhez. Ellenben sokszor eljátszottam a gondolattal,, hogy mennyivel másabb karaktere lenne az arcomnak, hogy ha kék szemem lenne. Ha hosszútávon nem is próbáltam ki az életet kék szemmel de egy farsang-i party erejéig igen. Hamupipőkének öltöztem és úgy gondoltam a karakter hiteles hozásához elengedhetetlen a kék szem és a szőke paróka. Így az eOptika oldaláról megrendeltem a dioptria nélküli kék színű színes kontaktlencsét. Amikor megjött és először viseltem úgy éreztem teljesen kicseréltek. Annyira megváltoztatta az arcom egészét, hogy magam is szinte alig ismertem fel a tükörképemet. Teljesen átrendezte az arcom szerkezetét, mintha a vonásaim is teljesen más összhatást nyújtottak volna. Szinte már-már eljátszottam a gondolattal, hogy mindig színes kontaktlencsét fogok hordani, hiszen annyival szebbnek éreztem magam kék szemmel. Persze ez csak egy buta futó gondolat volt, amit semmiképpen sem gondoltam komolyan. Hiszen én barna szemű vagyok és immár 24 évesen nem feltétlen tartottam a legjobb döntésnek megváltoztatni a szemem színét. De azon az egy bulin büszkén viseltem és nagyon megszerettem. Biztos vagyok benne, hogy ha még adódik ilyen alkalom újra bevetem.

Milyen változást lehet elérni színes kontaktlencse használatával?

Bár nekem nem igazán vált be állandó használatra egy kedves barátnőm hosszas gondolkodás után rávette magát, hogy kipróbálja majd ez a próba ídő egészen kitolódott és mára már állandó jelleggel hordja.

Mivel neki a legnagyobb problémája az volt, hogy szürkés szemszínét unalmasnak találta és kifejezetten nem szerette és emellett még szemüveges is volt és amúgy is be akart ruházni egy kontaktlencsére. Így arra jutott, hogy ha már amúgy is mindenképpen kipróbálja a kontaktlencsét, miért ne próbálná ki rögtön a színeset. Így jutott el addig a pontig, hogy az eOptika szemészetén bevizsgáltatta a látását és megrendelte a kívánt színes kontaktlencsét. Mivel drasztikus változást nem akart ezért nem teljesen fedő típust választott, hanem olyan opciót amely inkább kiemeli a színeket mintsem megváltoztatja azt. A rendelése pár napon belül megérkezett és az észrevehető de teljesen természetesnek tűnő változás nem maradt el. Az addig semleges, szinte semmilyen színű szeméből egészen gyönyörű zöldes árnyalatú lett. Miután ő egy hosszabb kihordású típust rendelt, amely dioptriás változatban is elérhető volt. Így a saját dioptriájához igazítva a mindennapokban is hordhatta szemüveg helyett is. Ennek immár fél éve és azóta is rendszeresen a színes kontaktlencsét hordja!

Mennyire megfizethető egy színes kontaktlencse?

Minden hiedelemmel ellentétben a színes kontaktlencse semmivel sem drágább, mint a hagyományos társaik. Teljesen ugyanabban az árkategóriában mozognak és mint a fentiekben is említettem ugyanúgy lehet dioptriával kérni, mint az egyszerűbb lencséket.

Amennyiben valakit komolyabban érdekelnek a színes kontaktlencsék az nézzen fel a https://eoptika.hu/kategoriak/szines-kontaktlencse.html weboldalára, ahol most online rendelés esetén kedvezményesebb áron juthat hozzá a termékhez és a szállítás is 1-2 munkanapon belül megtörténik.

Első színes kontaktlencse tapasztalatok

Miután én nem vagyok a nagyobb jellegű változásoknak a híve és az én álláspontom szerint egy szemszín változás elég nagy változás. Ezért én csak pár nap viselése erejéig próbáltam ki a színes kontaktlencséket. Ellenben aki nálam bátrabb és nem igazán van megbarátkozva a saját szemszínével viszont szereti a nagyobb változásokat, az próbálja ki a színes kontaktlencsék viselését és ha tetszik neki akkor akár hordja azt állandó jelleggel is. Hiszen olyan világban élünk, ahol már teljesen természetes, hogy ha valami nem tetszik azt változtassuk meg önmagunkon, akkor miért ne változtathatnánk meg a szemszínünket is? Lehet egy tíz évvel ezelőtt még furcsán nézek volna az emberre, ha egyik napról a másikra más szemszínnel jelenik meg a munkahelyén, de mára ez már teljesen elfogadott és természetes.