General

Fotózás a G3 fotóstúdióban

Hogyan találtunk rá a G3-ra

Egy új internetes magazint írásába fogtunk néhány hónapja. Ekkor még fogalmunk sem volt a G3 stúdióról, szóba se jött egyáltalán a stúdió szükségessége. Eleinte csak kisebb dolgokban gondolkoztunk, nem is nagyon mert a pár író szellemű barátból álló társaság a bloggerkedésnél tovább gondolni. Csak azért csináltuk, mert jó időtöltésnek tűnt, nem is nagyon néztük az olvasók számát egészen addig, amíg el nem kezdtünk viszonylag sok olvasótól visszajelzéseket kapni. Megosztásokba futottam a közösségi oldalakon, kommenteket sokasága fogadott egy-egy cikk alatt. Természetesen közel sem volt annyi olvasónk, mint egyes nagy hírportáloknak, hiszen kicsiben kezdtünk, mégis, az emberek szerették az igényes, sokszor vicces és szarkasztikus cikkeket, mi pedig nyilván repestünk az örömtől, így elkezdtünk komolyabban is foglalkozni a dologgal. Így kerültünk kapcsolatba a G3 stúdióval is.

Szerettük volna, ha az írásainkat minél egyedibb, és természetes jogilag hozzánk tartozó fotók kísérik, szerencsére az egyik tag párja éppen ezzel foglalkozott. Gond volt azonban a hellyel. Hiszen a kültéri fotókat még csak-csak meg tudtuk oldani, nem volt vele gond, de amikor már a benti jellegű képekre került volna a sor, bajban voltunk. Nem volt helyünk sehol. Mindannyiunk lakása elég kicsi volt ahhoz, hogy egy rendes fotós szettet ne lehessen felépíteni, másrészt egyikünk sem szerette volna a saját kis fészkét az internet világa elé tárni. Másfelé kezdtünk tehát kutakodni, és hamar rá is találtunk erre a fotóstúdióra, amely ajánlatai igencsak felcsillantották a szemünket. Rengeteg lehetőséget találtunk ugyanis ebben a cégben, amint végigböngésztük az ajánlatukat. Máris pörögni kezdett az agyunk, mennyi mindent tudnánk itt kihozni a képeinkből. Nemsokára itt a karácsony, nekik pedig éppen egy karácsonyi stúdiójuk is van. Már el is terveztük, hogy az egyik író gyerekeit aranyos krampuszjelmezbe fogjuk öltöztetni, és az ottani karácsonyfa alá tenni, hogy aztán ők lehessenek az ünnepi cikkek főszereplői. Még fürdőszobai képet is tudunk ott készíteni, nem is beszélve a greenbox stúdióról, amely gyakorlatilag végeláthatatlan lehetőségeket biztosít a számunkra.

Milyen a tapasztalatunk a G3-mal?

Csak a legjobbakat tudom elmondani. Gyors és egyszerű ügyintézés, gyakorlatilag a nap huszonnégy órájában nyitva vannak, így bármikor be tudtunk illeszteni egy last minute fotózást is az időnkbe. A bérleti ár is igen reális, az ott készített képek bőven megérik az árukat, és jó az időbeosztás is. Az ott dolgozó kollégák kedvesek és segítőkészek, bármiben tudtak számunkra útmutatást adni. Lehetőségünk volt egy külön helyiségben sminket és frizurát is készíteni, amikor női modellel volt dolgunk, kifejezetten profi magazinnak éreztük magunkat ezen a ponton. Egyébként a felszerelés egy része szabadon használható, így nem kellett állandóan magunkkal cipelni a sok fotós kelléket, illetve amennyiben véletlenül otthon is hagytunk valamit, számos bérelhető terméket is a szolgálatunkra bocsájtottak. Nem véletlen tehát, hogy eléggé odanőtt a csapat a G3 stúdióhoz, és akárhányszor csak lehetőségünk van, mindig ott próbálkozunk először a fotózással, amikor nem kültéri képeket szeretnénk. Ez így a hideg évszak beköszöntével egyébként egyre ritkábban fordul elő, hiszen egy-két ünnepi, kivilágított város háttérrel feldobott kép kivételével semmi kedvünk nincs a jégveremben fagyoskodva összehozni egy fotósorozatot. A divat egyébként sem ismeri a hideget, sokszor ilyenkor is koktélruhákról és tűsarkúkról írunk cikkeket. Amikor azonban olyan típusú témák merülnek fel, mint hogy milyen sálat érdemes viselni, ahhoz sem kell feltétlenül elhagynunk a stúdió melegét, egyszerűbb a benti fotózás. Ha titeket is érdekel a hely, itt tudtok körülnézni: https://www.g3studio.hu/.

Milyen előnyei vannak a G3-ban  fotózásnak a kültéri képkészítéssel szemben?

Először is az idő viszontagsága igazán nem lehet probléma a zárt térben. Gondoljunk csak bele, mennyi minden teheti tönkre a spontán fotókészítést. A szél, ami összeborzolja a modell haját, a hó vagy az eső, ami a lencsére esve elhomályosítja a fotót, a hideg, a túlzott meleg, a rossz helyről és szögben sütő napfény, a sötétség, az utcai járókelők, akik minduntalan a képbe lépnek, a nem megfelelőnek talált környezet. Igazából még nehezebb egy normális képet készíteni, mint azt az ember elképzelni tudná. Azonban a tökéletes képekért megéri a sok szenvedés, ami a stúdión belül nem is olyan szörnyű. És a minőségi anyaghoz minőségi képek is illenek, nem adhatjuk alább az igényeinket most, hogy már igazán elkezdtünk a népszerűsödés útjára lépni.

Mit gondolok összességében a G3-ról?

Számomra a kényelmet és a megbízhatóságot jelenti. Tudom, hogy kedvességre és gyorsaságra számíthatok. Profizmusra is. Tudom, hogy mindig ott lesznek a használható és a bérelhető felszerelések, ha valami hirtelenjében kellene. Biztosított a megfelelő hőmérséklet, a parkolóhely, a wi-fi, illetve a különböző helyiségek. Bérelhetjük őket külön-külön is, illetve az egész stúdiót. Újabban pedig a karácsonyi fotóstúdió miatt pedig talán még különlegesebb a hely, hiszen éppen releváns az ünnepekre készülve ez a téma, így mi is bátran gyártjuk az ünnepi cikkeket.